...

Sanat Tarihi Bölümü

HAKKIMIZDA

Bölümün Tarihçesi:

2010 yılında kurulmuş olan Sanat Tarihi Bölümü 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi ile birlikte öğrenci alımına başlanmıştır.

Sanat Tarihi Bölümünün Amacı:

Anadolu, tarihin hemen her döneminde önemli uygarlıkların merkezi konumunda olmakla birlikte; bu uygarlıkların bize miras bıraktığı tarihi ve kültür varlıkları yönü ile tüm dünyanın en zengin bölgesidir. Bu zengin tarihi coğrafyada Türk Sanatının kronolojik gelişiminin, sanat üsluplarının üzerinde araştırmaların yapılması, bunların öğretilmesi, bu alanda araştırmacı yetiştirilmesi, yine Sanat Tarihi Bölümü’nün görevlerindendir. Programımız bunu yapabilecek kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca eski çağlardan itibaren önemli yerleşim birimlerinin kurulduğu Anadolu’da önemli bir merkez olan Nevşehir ve çevresinde yer alan Ortaçağ ve sonrasına ait yerleşim merkezlerinin kazılması, araştırılması, belgelenmesi, arşivlenmesi amaçlanmaktadır.

Misyonumuz:

Dünyadaki, Türkiye'deki ve Kapadokya bölgesindeki sanat eserlerinin araştırılması, gelecek kuşaklara aktarılmasında etkin rol alacak geleceğin nitelikli ve uzman Sanat Tarihçilerini yetiştirmektir.

Vizyonumuz:

Bölümümüzün hedefi, belirli bir kültür birikimi içerisinde, öğrencilerine belli bir bakış açısıyla sanat görüşü kazandırarak, dünyadaki ve ülkemizdeki sanat tarihi bilincini geliştirmektir.

Mezunların Başlıca Çalışma Alanları:

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Bölüm mezunları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzelerde ve koruma kurulları vb. kamu kuruluşlarında uzman olarak çalışabilir; iyi derecede yabancı dil bilen mezunlar, “rehberlik sertifikası” almak kaydıyla turizm alanında rehberlik hizmetleri verilebilir ve öğretmenlik formasyonlarını tamamlayan öğrenciler de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Sanat Tarihi öğretmeni olabilirler.