...

Sanat Tarihi Bölümü

Zelve, Paşabağları, Özkonak ve Avanos Gezisi

27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü) ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) iş birliğiyle gerçekleştirilen 44. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu'nun ardından 28 Mayıs Cumartesi günü Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümleri ortaklığıyla Zelve, Paşabağları, Özkonak ve Avanos yerleşimlerine gezi düzenlenmiştir. Geziye çok sayıda akademisyenin yanında NEVÜ. Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümü öğrencileri de eşlik etmiştir. Sanat Tarihi bölümü öğretim üyesi B. Tolga UYAR'ın anlatımıyla düzenlenen gezide bahsi geçen bölgelerin tarihi anlatılmış ve bölgenin coğrafi işareti olan peribacalarının oluşumu hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.